Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwartewaterland vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Zwartewaterland? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site lees je praktische informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwartewaterland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-zwartewaterland-8061

Vloerverwarming laten leggen in Zwartewaterland

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, tapijt, tegels, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zwartewaterland zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zwartewaterland en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Zwartewaterland

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bieden we meer info over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zwartewaterland.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Zwartewaterland

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zwartewaterland

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zwartewaterland.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwartewaterland liggen rond de €1050,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door veel factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzes die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwartewaterland (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€760 – €795
25 m2€875 – €1325€975 – €1450
40 – 50 m2€2300 – €2900€2625 – €3275
60 – 65 m2€3700 – €4350€4075 – €4900
90 m2 +€5225 – €5675€5700 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Advies: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwartewaterland? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Westerveld, Zwolle en Nunspeet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Zwartewaterland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.zwartewaterland.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zwartewaterland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwartewaterland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8064.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie