Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deventer vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Deventer? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform check je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Deventer!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-deventer-7411

Vloerverwarming laten leggen in Deventer

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met een professional heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, gang, badkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, parket, linoleum, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Deventer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals adresgegevens, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Deventer en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Deventer

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we praktische informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Deventer.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Deventer

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Deventer

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Deventer.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Deventer liggen op gemiddeld €950,00 – €2025,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deventer (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€760 – €795
20 – 25 m2€800 – €1350€1150 – €1625
45 – 50 m2€2350 – €2850€2675 – €3350
60 – 70 m2€3700 – €4400€4100 – €4775
85 – 90 m2€5125 – €5650€5725 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand check je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deventer? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Berkelland, Apeldoorn en Hellendoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Deventer is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Deventer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor 15 m2 tot zeker €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deventer, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418, 7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie