Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tienhoven vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Tienhoven? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina bekijk je handige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tienhoven!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-tienhoven-3612

Vloerverwarming laten leggen in Tienhoven

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang, toilet, keuken. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, linoleum, PVC, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Tienhoven eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Tienhoven

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets delen we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Tienhoven.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Tienhoven

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tienhoven

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Tienhoven.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tienhoven variëren tussen de €975,00 – €2075,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tienhoven (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €790
20 m2€850 – €1325€1100 – €1650
40 – 50 m2€2200 – €2875€2650 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4400€4025 – €4700
85 m2 +€5225 – €5775€5675 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema lees je kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tienhoven? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Maarssen, Westbroek en Harmelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Stichtse Vecht is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tienhoven?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.350 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tienhoven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3612.

Plaats een reactie