Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Almelo vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Almelo? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten vertellen we je bruikbare informatie over de diverse typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Almelo!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-almelo-7607

Vloerverwarming laten leggen in Almelo

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, tegels, tapijt, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Almelo vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Almelo en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming experts regio Almelo

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vind je details over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Almelo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, Magnum, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Almelo

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Almelo

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Almelo.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Almelo liggen op gemiddeld €1075,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Almelo (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€770 – €810
20 – 25 m2€950 – €1200€1050 – €1600
50 m2€2325 – €2850€2600 – €3225
60 – 70 m2€3825 – €4500€4000 – €4800
80 – 90 m2€5175 – €5725€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Advies: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bekijk je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Almelo? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oldenzaal, Losser en Borne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Almelo bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.almelo.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Almelo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het soort model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Almelo, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie