Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Enschede vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Enschede? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Enschede!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-enschede-7514

Vloerverwarming laten leggen in Enschede

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet, woonkamer, badkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tegels, PVC, tapijt, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Enschede zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Enschede en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming experts omgeving Enschede

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming vind je details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Enschede.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha, ATAG.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Enschede

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Enschede

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Enschede.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Enschede komen uit tussen de €1175,00 – €2175,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Enschede (update maandag, 4 maart 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€755 – €790
20 – 25 m2€800 – €1275€1050 – €1525
45 – 50 m2€2325 – €2800€2550 – €3375
65 m2€3700 – €4500€4125 – €4850
80 – 90 m2€5125 – €5750€5700 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Enschede? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Rijssen-Holten, Hof van Twente en Hengelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Enschede heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.enschede.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Enschede?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Enschede, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562.

Plaats een reactie