Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Olst-Wijhe vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Olst-Wijhe? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Olst-Wijhe!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-olst-wijhe-8131

Vloerverwarming laten leggen in Olst-Wijhe

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Daardoor weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, toilet, woonkamer, gang, keuken, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, laminaat, PVC, tapijt, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Olst-Wijhe eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Olst-Wijhe en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Olst-Wijhe

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de volgende bullets bieden we aanvullende info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Olst-Wijhe.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, Intergas, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Olst-Wijhe

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Olst-Wijhe

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Olst-Wijhe.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Olst-Wijhe komen uit tussen de €975,00 tot €2200,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. veel zaken. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Olst-Wijhe (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€770 – €795
20 – 25 m2€900 – €1200€1125 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2775€2675 – €3275
65 – 70 m2€3775 – €4425€4200 – €4725
80 – 85 m2€5200 – €5750€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Olst-Wijhe? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Elburg, Oldebroek en Epe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Olst-Wijhe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.olst-wijhe.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Olst-Wijhe?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Olst-Wijhe, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8121, 8130, 8131.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie