Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hengelo vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Hengelo? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vind je veel info over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hengelo!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hengelo-7551

Vloerverwarming laten leggen in Hengelo

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, gang, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, laminaat, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hengelo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hengelo en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Hengelo

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema check je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hengelo.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, AWB, ATAG, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hengelo

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hengelo

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hengelo.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een duurzame manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hengelo liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2200,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van meerdere facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hengelo (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€750 – €790
20 – 25 m2€850 – €1200€1125 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2825€2675 – €3275
60 m2€3775 – €4400€4175 – €4775
90 m2 +€5225 – €5750€5700 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele types werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna vind je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hengelo? Op deze pagina bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Hof van Twente, Haaksbergen en Oldenzaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hengelo heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hengelo.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hengelo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor 15 m2 tot zo’n €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hengelo, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559.

Plaats een reactie