Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Odiliapeel vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Odiliapeel? Het is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform check je uitgebreide informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Odiliapeel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-odiliapeel-5409

Vloerverwarming laten leggen in Odiliapeel

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, gang, slaapkamer, toilet, keuken. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, linoleum, laminaat, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Odiliapeel zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Maashorst en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Odiliapeel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je meer details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Odiliapeel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Odiliapeel

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Odiliapeel

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Odiliapeel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Odiliapeel liggen tussen de €1250,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en de mate van afwerking. In het volgende blok kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Odiliapeel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€765 – €810
25 m2€800 – €1200€975 – €1500
45 m2€2350 – €2775€2575 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4400€4200 – €4750
85 – 90 m2€5100 – €5675€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Odiliapeel? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Maren-Kessel, Zeeland en Lith.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Maashorst bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.uden.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Odiliapeel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Odiliapeel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5409.

Plaats een reactie