Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lottum vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Lottum? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je praktische informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Lottum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-lottum-5973

Vloerverwarming laten leggen in Lottum

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, toilet, gang. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare systemen zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tegels, parket, linoleum, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Lottum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Lottum

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok delen we meer over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Lottum.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea, Warmup, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Lottum

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lottum

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Lottum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lottum liggen op gemiddeld €975,00 tot €2425,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van veel factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lottum (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€765 – €790
25 m2€800 – €1350€1100 – €1650
40 – 45 m2€2275 – €2800€2550 – €3350
60 – 65 m2€3700 – €4375€4075 – €4900
80 – 85 m2€5200 – €5775€5700 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave delen we een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lottum? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in America, Sevenum en Meterik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor duurzamere producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Lottum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor 15 m2 tot zo’n €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lottum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5973.

Plaats een reactie