Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dinkelland vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Dinkelland? Het is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site verstrekken we handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dinkelland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-dinkelland-7591

Vloerverwarming laten leggen in Dinkelland

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In die situatie weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de gang, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, keuken. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, laminaat, parket, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dinkelland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals adresgegevens, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Dinkelland

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna delen we meer uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Dinkelland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Dinkelland

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Dinkelland

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Dinkelland.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dinkelland liggen rond de €950,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allerlei onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dinkelland (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€750 – €805
25 m2€900 – €1200€1125 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2750€2500 – €3275
60 m2€3750 – €4450€4175 – €4750
85 m2 +€5100 – €5675€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Advies: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna vind je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dinkelland? In het gedeelte hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hengelo, Oldenzaal en Almelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dinkelland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dinkelland, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7590, 7591.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie