Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudeschoot vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oudeschoot? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website bieden wij handige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudeschoot!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oudeschoot-8451

Vloerverwarming laten leggen in Oudeschoot

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen soorten zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood product ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, parket, PVC, tapijt, vinyl, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Oudeschoot vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Oudeschoot

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok vind je informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oudeschoot.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Technea, Magnum, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oudeschoot

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oudeschoot

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oudeschoot.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudeschoot variëren tussen de €1175,00 – €2350,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudeschoot (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€750 – €790
20 – 25 m2€900 – €1325€1075 – €1525
40 – 45 m2€2250 – €2825€2500 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4475€4025 – €4775
85 m2 +€5250 – €5775€5675 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudeschoot? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Oude Willem, Nieuweschoot en Wateren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oudeschoot?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.225 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudeschoot, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8451.

Plaats een reactie