Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haskerdijken vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Haskerdijken? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Haskerdijken!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-haskerdijken-8468

Vloerverwarming laten leggen in Haskerdijken

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, gang, woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Haskerdijken zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Haskerdijken

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haskerdijken.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup, Technea, e-Heat0Haskerdijken

  Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Haskerdijken

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Haskerdijken.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een duurzame manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haskerdijken kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €1825,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haskerdijken (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€755 – €790
20 m2€950 – €1250€1000 – €1650
40 m2€2325 – €2875€2575 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4475€4100 – €4800
90 m2 +€5125 – €5725€5525 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Notitie: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder vind je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haskerdijken? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Nijehaske, Nieuwebrug en Oudehaske.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Heerenveen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Haskerdijken?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.450 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste product, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haskerdijken, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8468.

Plaats een reactie