Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwehorne vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Nieuwehorne? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal ontdek je praktische informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwehorne!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nieuwehorne-8414

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwehorne

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, slaapkamer, gang, keuken, badkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, tegels, vinyl, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Nieuwehorne zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming specialisten regio Nieuwehorne

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem komt tot stand door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwehorne.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup, Danfoss, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nieuwehorne

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nieuwehorne

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwehorne.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwehorne komen uit tussen de €1225,00 – €1950,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwehorne (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€765 – €780
20 m2€900 – €1275€1000 – €1625
45 – 50 m2€2350 – €2750€2500 – €3325
60 – 65 m2€3800 – €4450€4200 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5800€5525 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema check je een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwehorne? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoornsterzwaag, Bontebok en Jubbega.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor groene energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwehorne?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwehorne, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8414.

Plaats een reactie