Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mildam vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Mildam? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mildam!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-mildam-8454

Vloerverwarming laten leggen in Mildam

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, toilet, keuken, berging / schuur, badkamer, gang. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tegels, tapijt, parket, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Mildam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Mildam

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bieden we meer info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Mildam.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Mildam

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mildam

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Mildam.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een slimme manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Mildam liggen op gemiddeld €1000,00 – €2050,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mildam (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €785
20 – 25 m2€825 – €1250€1075 – €1575
50 m2€2275 – €2900€2625 – €3375
65 m2€3825 – €4400€4125 – €4850
90 m2 +€5100 – €5700€5650 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mildam? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Nieuweschoot, Katlijk en Oudeschoot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heerenveen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Mildam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 15 m2 tot zeker €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gewenste model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het gekozen model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mildam, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8454.

Plaats een reactie