Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Knipe vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in De Knipe? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je nuttige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Knipe!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-de-knipe-8456

Vloerverwarming laten leggen in De Knipe

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In dat geval heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, gang, toilet. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, laminaat, PVC, tapijt, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in De Knipe alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming specialisten nabij De Knipe

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets check je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in De Knipe.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Bosch, Remeha.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in De Knipe

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in De Knipe

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Knipe.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Knipe liggen tussen de €1275,00 tot €1925,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Knipe (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€770 – €780
25 m2€825 – €1300€1100 – €1600
40 m2€2250 – €2800€2550 – €3275
65 m2€3725 – €4350€4000 – €4800
85 m2 +€5250 – €5775€5550 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde vloertypes werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema tref je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Knipe? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Mildam, Gersloot en Oranjewoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Heerenveen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Knipe?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.050 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van de gekozen installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Knipe, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8456.

Plaats een reactie