Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Akkrum vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Akkrum? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Akkrum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-akkrum-8491

Vloerverwarming laten leggen in Akkrum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, toilet, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, parket, tapijt, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Akkrum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Akkrum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder check je meer over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Akkrum.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Akkrum

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Akkrum

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Akkrum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Akkrum schommelen tussen de €1225,00 tot €2175,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei werkzaamheden. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Akkrum (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€755 – €800
20 – 25 m2€825 – €1250€1025 – €1500
40 m2€2325 – €2850€2525 – €3350
60 – 65 m2€3825 – €4500€4075 – €4700
85 m2 +€5175 – €5675€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Advies: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna tref je een toelichting / de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Akkrum? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Nijeholtwolde, Terherne en Nijelamer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Akkrum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10-15 m2 tot zeker €5.000 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Akkrum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8490, 8491.

Plaats een reactie