Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwebrug vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Nieuwebrug? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bieden wij veel info over de beschikbare vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwebrug!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-nieuwebrug-8469

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwebrug

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, gang, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, PVC, laminaat, parket, vinyl, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuwebrug alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts nabij Nieuwebrug

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwebrug.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Nieuwebrug

Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Nieuwebrug

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwebrug.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwebrug kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2300,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei factoren. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwebrug (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€755 – €810
20 – 25 m2€875 – €1300€1100 – €1525
45 – 50 m2€2250 – €2900€2675 – €3400
65 – 70 m2€3750 – €4450€4150 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5775€5750 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna bekijk je in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwebrug? In de tabel hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Vegelinsoord, Wolvega en Nijehaske.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor energiebesparende producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwebrug?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.350 voor 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwebrug, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8469.

Plaats een reactie