Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Soorten isolatie voor vloeren

Er zijn vele manieren om uw vloer te isoleren en de buizen te bevestigen als u vloerverwarming gaat aanleggen. De juiste keuze voor materialen is afhankelijk van de situatie waarin de vloerverwarming wordt aangelegd. Hieronder treft u een aantal veel toegepaste methoden aan met een toelichting en de wijze waarop de buizen bevestigd worden. Ook zullen, indien van toepassing, attentiepunten worden genoemd.

Isolatiefolie met vloerverwarming

Dit is een veel voorkomende wijze van isoleren waarbij met name een aantal zaken van belang is. Isolatiefolie is aan de ene zijde voorzien van een dunne isolerende laag en aan de andere zijde van een dunne dampwerende, reflecterende laag. Het product is eenvoudig toe te passen en kent als grote voordeel dat er niet veel opbouwhoogte nodig is om vloerverwarming te kunnen toepassen. Het nadeel is echter wel dat de isolerende waarde zeer gering is en dat toepassing het beste kan als de ondervloer al goed geisoleerd is. Dit is noodzakelijk om warmteverlies tot een minimum te beperken. Ook is dit van belang in verband met de opwarmtijd van de vloer. Hoe lager de isolatie, des te meer warmteverlies, waardoor het langer duurt totdat de vloer warm is. Hierdoor dus een langere opwarmtijd van de vloer.

Draadstaalmatten of krimpnetten
Folie wordt vaak toegepast in combinatie met draadstaalmatten of krimpnetten om de buizen hierop met tyraps (kabelbundelbandjes) te bevestigen. Ook wordt hierbij wel gebruik gemaakt van vloerbeugels. Deze worden over de buis heen bevestigd en vervolgens in het beton vastgezet. Bij het gebruik van een natuurstenen vloer (met name marmer) moet er wel opgelet worden dat bij gebruik van draadstaalmatten er mogelijk roestvorming kan optreden die uiteindelijk zichtbaar wordt in de vloer en voor roodbruine vertekeningen zorgt. Tip: vind eenvoudig een lokale een installateur in Hoogeveen, Venray of Nijkerk via onze handige aanvraagformulier.

Noppen isolatieplaten

Dit is een andere veelvoorkomende wijze van vloerverwarmingisolatie en montage. Een noppenplaat is een polystyreen (piepschuim) plaat voorzien van een dampwerende folie die tevens extra stevigheid geeft aan de plaat. Deze platen zijn voorzien van een noppenprofiel waar de buizen in geklemd worden. De voordelen van deze platen zijn de grote isolerende werking en het gemak waarmee zowel de platen als de buizen gelegd worden. Door de grote isolerende werking is de warmteafgifte aan de ondervloer minimaal en wordt de opwarmtijd van de dekvloer een stuk bekort. De afstand tussen de noppen is dusdanig dat het zeer eenvoudig is om de buizen op de juiste afstand uit elkaar te leggen.

Plaats een reactie