Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terband vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Terband? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform verstrekken we handige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Terband!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-terband-8449

Vloerverwarming laten leggen in Terband

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door die keuze heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, PVC, tegels, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Terband zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Via mail of per post delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installateurs nabij Terband

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Terband.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Technea, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Terband

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Terband

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Terband.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een slimme wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Terband liggen tussen de €925,00 tot €2475,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de grootte van de kamer, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terband (update zondag, 14 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€755 – €785
20 – 25 m2€875 – €1275€950 – €1450
40 m2€2350 – €2850€2550 – €3225
60 m2€3700 – €4450€4150 – €4800
80 m2 +€5225 – €5725€5750 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand verstrekken we samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terband? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Wateren, Oudeschoot en Zorgvlied.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Heerenveen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Terband?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 15 m2 oplopend tot €6.300 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terband, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8449.

Plaats een reactie