Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudehorne vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Oudehorne? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudehorne!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-oudehorne-8414

Vloerverwarming laten leggen in Oudehorne

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, woonkamer, slaapkamer, toilet, gang. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, vinyl, tapijt, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Oudehorne zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming specialisten nabij Oudehorne

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema vind je details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oudehorne.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Therminon, e-Heat, Warmup, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Oudehorne

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oudehorne

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Oudehorne.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudehorne kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €2000,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudehorne (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €790
20 – 25 m2€900 – €1250€1025 – €1450
45 m2€2300 – €2800€2500 – €3200
60 – 70 m2€3825 – €4425€4000 – €4700
85 m2 +€5125 – €5750€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Friesland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema check je een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudehorne? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Jubbega, Nieuwehorne en Hemrik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oudehorne?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudehorne, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8413, 8414.

Plaats een reactie