Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Luinjeberd vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Luinjeberd? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website verstrekken we alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Luinjeberd!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-luinjeberd-8459

Vloerverwarming laten leggen in Luinjeberd

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, gang. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, tapijt, linoleum, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Luinjeberd zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Luinjeberd

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem komt tot stand door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je meer info over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Luinjeberd.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Luinjeberd

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Luinjeberd

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Luinjeberd.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een goedkope verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Luinjeberd komen uit tussen de €925,00 tot €1950,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In onderstaande weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Luinjeberd (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€765 – €785
20 m2€900 – €1250€1025 – €1650
45 m2€2225 – €2775€2650 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4500€4000 – €4775
80 m2 +€5175 – €5700€5625 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, wapening en arbeidskosten (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Notitie: sommige afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder vind je samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Luinjeberd? Hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Gersloot, Rottum en De Knipe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Luinjeberd?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.900 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Luinjeberd, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8459.

Plaats een reactie