Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bontebok vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Bontebok? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bekijk je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bontebok!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bontebok-8415

Vloerverwarming laten leggen in Bontebok

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, tegels, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Bontebok eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming installateurs regio Bontebok

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we meer over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bontebok.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Bontebok

Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Bontebok

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Bontebok.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bontebok liggen op gemiddeld €925,00 tot €2375,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van diverse facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bontebok (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€760 – €780
20 – 25 m2€875 – €1225€950 – €1600
40 m2€2325 – €2825€2675 – €3300
65 m2€3850 – €4450€4100 – €4850
85 m2 +€5125 – €5725€5600 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: enkele soorten werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bekijk je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bontebok? In het gedeelte hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Oudehorne, Oldeberkoop en Hoornsterzwaag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bontebok?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gewenste product (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bontebok, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8415.

Plaats een reactie