Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Emst vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Emst? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Emst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-emst-8166

Vloerverwarming laten leggen in Emst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zo weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, parket, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Emst vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Epe en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts nabij Emst

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bieden we aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Emst.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Emst

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Emst

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Emst.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Emst liggen op gemiddeld €1175,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante zaken die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Emst (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€775 – €805
20 – 25 m2€950 – €1275€1000 – €1650
40 – 50 m2€2300 – €2750€2525 – €3275
60 – 65 m2€3825 – €4425€4125 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5775€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Emst? Onderstaand delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Lemele, Oene en Giethmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Epe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.epe.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Emst?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Emst, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8166.

Plaats een reactie