Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuweschoot vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Nieuweschoot? Het gaat om een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal vind je alles over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuweschoot!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-nieuweschoot-8452

Vloerverwarming laten leggen in Nieuweschoot

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In die situatie heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, badkamer, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende installaties zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, parket, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuweschoot zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Nieuweschoot

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder lees je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nieuweschoot.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Technea, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Nieuweschoot

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Nieuweschoot

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nieuweschoot.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuweschoot liggen rond de €950,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal onderdelen. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuweschoot (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€750 – €795
20 – 25 m2€925 – €1300€1150 – €1475
45 – 50 m2€2200 – €2775€2550 – €3225
60 – 70 m2€3850 – €4375€4000 – €4825
80 – 90 m2€5125 – €5800€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna vind je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuweschoot? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Terband, Oranjewoud en Oude Willem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Heerenveen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuweschoot?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.350 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief kom tot stand door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuweschoot, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8452.

Plaats een reactie