Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoornsterzwaag vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hoornsterzwaag? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hoornsterzwaag!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hoornsterzwaag-8412

Vloerverwarming laten leggen in Hoornsterzwaag

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, vinyl, parket, PVC, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hoornsterzwaag vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Hoornsterzwaag

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bieden we meer info over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hoornsterzwaag.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Hoornsterzwaag

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hoornsterzwaag

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hoornsterzwaag.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoornsterzwaag variëren tussen de €950,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoornsterzwaag (update maandag, 22 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€765 – €780
20 m2€925 – €1250€1150 – €1500
40 – 45 m2€2250 – €2775€2675 – €3275
65 m2€3725 – €4400€4100 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5750€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoornsterzwaag? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hemrik, Oudehorne en Lippenhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Heerenveen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoornsterzwaag?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type installatie (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type installatie, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoornsterzwaag, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8412.

Plaats een reactie