Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oranjewoud vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Oranjewoud? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oranjewoud!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oranjewoud-8453

Vloerverwarming laten leggen in Oranjewoud

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Met die beslissing weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de toilet, slaapkamer, keuken, berging / schuur, gang, badkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, vinyl, parket, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oranjewoud alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Oranjewoud

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds populairder. Vooral als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oranjewoud.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oranjewoud

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oranjewoud

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oranjewoud.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een duurzame manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oranjewoud schommelen tussen de €1100,00 – €2200,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oranjewoud (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€760 – €795
20 – 25 m2€925 – €1225€1075 – €1650
50 m2€2300 – €2750€2625 – €3250
60 – 65 m2€3850 – €4500€4025 – €4700
80 – 90 m2€5200 – €5725€5750 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: diverse soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna delen we overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oranjewoud? Op deze pagina delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Oudeschoot, Mildam en Terband.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heerenveen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor groene installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oranjewoud?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oranjewoud, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8453.

Plaats een reactie