Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Katlijk vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Katlijk? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Katlijk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-katlijk-8455

Vloerverwarming laten leggen in Katlijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld keuken, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, woonkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, linoleum, vinyl, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Katlijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Katlijk

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je meer details over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Katlijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Technea, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Katlijk

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Katlijk

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Katlijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een voordelige manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Katlijk variëren tussen de €1150,00 – €2375,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van diverse zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Katlijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€765 – €810
20 m2€800 – €1275€950 – €1550
45 m2€2325 – €2825€2600 – €3225
60 – 65 m2€3850 – €4350€4000 – €4800
85 m2 +€5200 – €5675€5750 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Friesland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Tip: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna bieden we kort en bondig praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Katlijk? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Oranjewoud, De Knipe en Nieuweschoot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Heerenveen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Katlijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Katlijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8455.

Plaats een reactie