Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tjalleberd vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Tjalleberd? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform vind je bruikbare informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tjalleberd!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-tjalleberd-8458

Vloerverwarming laten leggen in Tjalleberd

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. In dat geval weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, badkamer. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, tegels, linoleum, vinyl, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Tjalleberd op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Tjalleberd

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we meer over de relevante systemen en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Tjalleberd.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Tjalleberd

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Tjalleberd

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Tjalleberd.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tjalleberd komen uit tussen de €975,00 tot €1825,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende schema vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tjalleberd (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€760 – €805
20 m2€850 – €1275€1025 – €1600
50 m2€2275 – €2775€2625 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4500€4025 – €4700
85 m2 +€5250 – €5650€5625 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: sommige afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna bekijk je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tjalleberd? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in De Knipe, Luinjeberd en Katlijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Heerenveen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Tjalleberd?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tjalleberd, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8458.

Plaats een reactie