Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Urk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Urk? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vind je alles over de populaire typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Urk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-urk-8321

Vloerverwarming laten leggen in Urk

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door die keuze is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, gang. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Urk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Urk en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming specialisten nabij Urk

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Urk.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, Technea, WTH, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Urk

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Urk

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Urk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een innovatieve manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Urk variëren tussen de €1175,00 tot €2450,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allemaal zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Urk (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€760 – €810
20 m2€825 – €1225€1000 – €1475
40 m2€2350 – €2825€2600 – €3225
65 m2€3825 – €4375€4000 – €4700
85 – 90 m2€5125 – €5725€5750 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Flevoland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Urk? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Dronten, Kampen en Steenwijkerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Urk is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.urk.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Urk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Urk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8320, 8321, 8322.

Plaats een reactie