Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gersloot vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Gersloot? Het is een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts lees je uitgebreide informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gersloot!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-gersloot-8457

Vloerverwarming laten leggen in Gersloot

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door die keuze is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, vinyl, tapijt, tegels, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Gersloot eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Gersloot

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Gersloot.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Gersloot

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Gersloot

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gersloot.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gersloot liggen op gemiddeld €1250,00 – €2075,00. De exacte kosten worden bepaald door allerlei onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gersloot (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€760 – €790
20 m2€925 – €1250€1050 – €1475
50 m2€2300 – €2900€2675 – €3325
60 m2€3775 – €4425€4125 – €4700
80 m2 +€5250 – €5800€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Let op: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gersloot? Hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Katlijk, Tjalleberd en Mildam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heerenveen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gersloot?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.200 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gersloot, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8457.

Plaats een reactie