Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aldeboarn vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Aldeboarn? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we veel info over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Aldeboarn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-aldeboarn-8495

Vloerverwarming laten leggen in Aldeboarn

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer, gang. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, tapijt, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Aldeboarn eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Heerenveen en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Aldeboarn

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het volgende schema bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Aldeboarn.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Remeha, ATAG, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, e-Heat, Technea, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Aldeboarn

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Aldeboarn

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Aldeboarn.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een slimme manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aldeboarn kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aldeboarn (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€750 – €805
25 m2€875 – €1225€1100 – €1600
45 m2€2200 – €2850€2700 – €3200
70 m2€3850 – €4475€4075 – €4775
90 m2 +€5100 – €5700€5675 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok delen we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aldeboarn? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Akkrum, Goëngahuizen en Slijkenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Heerenveen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heerenveen.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Aldeboarn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aldeboarn, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8495.

Plaats een reactie