Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haalderen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Haalderen? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bieden wij handige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Haalderen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-haalderen-6685

Vloerverwarming laten leggen in Haalderen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, gang, slaapkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, PVC, linoleum, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Haalderen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Haalderen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder tref je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Haalderen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, Vaillant, Bosch, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Technea, e-Heat0Haalderen

  Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Haalderen

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Haalderen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haalderen liggen rond de €975,00 tot €2150,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haalderen (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€755 – €795
25 m2€900 – €1300€1000 – €1600
45 m2€2225 – €2850€2675 – €3375
60 m2€3775 – €4425€4125 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5675€5500 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: meerdere vloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder vind je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haalderen? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Bemmel, Doornenburg en Oosterhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Lingewaard is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haalderen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haalderen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6685.

Plaats een reactie