Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wichmond vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wichmond? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten ontdek je praktische informatie over de populaire soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wichmond!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wichmond-7234

Vloerverwarming laten leggen in Wichmond

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, woonkamer, gang. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tapijt, parket, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wichmond zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Wichmond

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we meer info over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wichmond.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Intergas, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Therminon, WTH, Technea, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wichmond

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wichmond

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wichmond.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wichmond schommelen tussen de €1300,00 – €2450,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wichmond (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€765 – €810
25 m2€800 – €1350€1125 – €1500
45 m2€2200 – €2850€2575 – €3200
60 – 70 m2€3850 – €4500€4025 – €4825
80 – 85 m2€5150 – €5675€5575 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wichmond? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Warnsveld, Barchem en Toldijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wichmond?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wichmond, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7234.

Plaats een reactie