Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vrouwenakker vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Vrouwenakker? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts vind je praktische informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Vrouwenakker!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-vrouwenakker-1428

Vloerverwarming laten leggen in Vrouwenakker

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, tegels, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vrouwenakker vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming experts nabij Vrouwenakker

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bekijk je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds populairder. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vrouwenakker.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vrouwenakker

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Vrouwenakker

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vrouwenakker.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vrouwenakker variëren tussen de €1175,00 – €2075,00. De geldende tarieven worden bepaald door meerdere factoren. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vrouwenakker (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€760 – €810
20 m2€825 – €1200€1150 – €1575
40 m2€2350 – €2900€2550 – €3225
60 – 65 m2€3700 – €4375€4025 – €4900
80 m2 +€5250 – €5775€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: enkele soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vrouwenakker? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in de Hoef, Kudelstaart en De Kwakel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Nieuwkoop bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor energiebesparende producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vrouwenakker?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vrouwenakker, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1428.

Plaats een reactie