Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hengelo vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Hengelo? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website verstrekken we bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hengelo!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-hengelo-7255

Vloerverwarming laten leggen in Hengelo

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, woonkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, PVC, laminaat, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hengelo eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming experts regio Hengelo

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem heeft te maken met meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je meer info over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hengelo.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Danfoss, Technea, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hengelo

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Hengelo

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hengelo.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hengelo liggen rond de €1150,00 – €2050,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hengelo (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €800
20 – 25 m2€900 – €1350€1025 – €1550
50 m2€2350 – €2850€2550 – €3250
65 – 70 m2€3825 – €4400€4125 – €4750
85 m2 +€5175 – €5775€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand vind je samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hengelo? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Laren, Keijenborg en Barchem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hengelo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.750 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hengelo, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7255.

Plaats een reactie