Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Halle vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Halle? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Halle!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-halle-7025

Vloerverwarming laten leggen in Halle

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende producten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, tegels, PVC, linoleum, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Halle eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Halle

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Halle.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, AWB, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Halle

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Halle

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Halle.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Halle komen uit tussen de €1000,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van veel aspecten. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Halle (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€760 – €800
25 m2€900 – €1250€1000 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2900€2550 – €3250
70 m2€3725 – €4425€4175 – €4700
90 m2 +€5225 – €5750€5700 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Advies: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Halle? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Gaanderen, Wehl en Hummelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Halle?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.600 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Halle, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7025.

Plaats een reactie