Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoog-Keppel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Hoog-Keppel? Dit is een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je uitgebreide informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoog-Keppel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hoog-keppel-6997

Vloerverwarming laten leggen in Hoog-Keppel

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, linoleum, tegels, tapijt, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hoog-Keppel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals je woonadres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming specialisten nabij Hoog-Keppel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bekijk je meer details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hoog-Keppel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Danfoss, Technea, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hoog-Keppel

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Hoog-Keppel

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Hoog-Keppel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoog-Keppel liggen rond de €1100,00 tot €2300,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door allerlei aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoog-Keppel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€775 – €810
20 – 25 m2€825 – €1300€1100 – €1500
40 – 45 m2€2300 – €2750€2575 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4425€4100 – €4825
85 m2 +€5100 – €5725€5700 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je kort en bondig praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoog-Keppel? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in De Steeg, Laag-Keppel en Lathum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoog-Keppel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor 10 m2 oplopend tot €6.100 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het type model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoog-Keppel, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6997.

Plaats een reactie