Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bronkhorst vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bronkhorst? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts delen we alles over de huidige typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bronkhorst!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bronkhorst-7226

Vloerverwarming laten leggen in Bronkhorst

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, PVC, parket, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Bronkhorst eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Bronkhorst

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder lees je meer info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bronkhorst.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bronkhorst

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bronkhorst

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bronkhorst.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Bronkhorst komen uit tussen de €950,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bronkhorst (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€750 – €780
25 m2€950 – €1250€975 – €1475
50 m2€2325 – €2900€2525 – €3225
60 – 65 m2€3700 – €4425€4025 – €4875
85 – 90 m2€5150 – €5750€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bronkhorst? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Rha, Toldijk en Baak.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bronkhorst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bronkhorst, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7226.

Plaats een reactie