Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Keijenborg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Keijenborg? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website vertellen we je uitgebreide informatie over de actuele soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Keijenborg!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-keijenborg-7256

Vloerverwarming laten leggen in Keijenborg

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de toilet, badkamer, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, vinyl, parket, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Keijenborg vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Keijenborg

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Keijenborg.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea, Magnum0Keijenborg

  Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Keijenborg

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Keijenborg.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Keijenborg komen uit tussen de €1050,00 – €1825,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal zaken. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Keijenborg (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€770 – €810
25 m2€825 – €1200€1000 – €1550
45 m2€2300 – €2900€2550 – €3300
65 m2€3800 – €4500€4150 – €4825
80 m2 +€5125 – €5700€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: diverse soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Keijenborg? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vorden, Ruurlo en Laren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Keijenborg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Keijenborg, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7256.

Plaats een reactie