Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drempt vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Drempt? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Drempt!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-drempt-6996

Vloerverwarming laten leggen in Drempt

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Soms is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, PVC, linoleum, vinyl, tegels, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Drempt op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming specialisten regio Drempt

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is hangt af van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok lees je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Drempt.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Drempt

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Drempt

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Drempt.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Drempt schommelen tussen de €975,00 – €2225,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drempt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€765 – €780
20 m2€925 – €1350€1075 – €1550
50 m2€2300 – €2875€2600 – €3200
70 m2€3825 – €4475€4025 – €4900
80 m2 +€5100 – €5700€5725 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna vind je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drempt? Onderstaand bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Lathum, Hoog-Keppel en Giesbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Drempt?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 10-15 m2 tot wel €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drempt, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6996.

Plaats een reactie