Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rha vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Rha? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Rha!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rha-7224

Vloerverwarming laten leggen in Rha

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken, badkamer, gang. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, parket, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Rha vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Rha

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bekijk je handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rha.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rha

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rha

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Rha.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rha komen uit tussen de €1275,00 – €2325,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rha (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€775 – €805
25 m2€800 – €1350€1125 – €1450
45 m2€2325 – €2775€2600 – €3275
60 m2€3825 – €4450€4075 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5800€5625 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna lees je een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rha? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Steenderen, Olburgen en Almen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Bronckhorst ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rha?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rha, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7224.

Plaats een reactie