Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Toldijk vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Toldijk? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts lees je bruikbare informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Toldijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-toldijk-7227

Vloerverwarming laten leggen in Toldijk

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder omlijnen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, slaapkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, gang. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tapijt, parket, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Toldijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen regio Toldijk

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze komt tot stand door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema bekijk je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Toldijk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Danfoss, Therminon, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Toldijk

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Toldijk

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Toldijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een duurzame wijze opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Toldijk kost globaal gezien tussen de €1175,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Toldijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€755 – €780
20 m2€825 – €1200€1075 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2875€2700 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4500€4000 – €4725
80 m2 +€5100 – €5750€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Toldijk? Op deze pagina delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Olburgen, Warnsveld en Rha.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Toldijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.500 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Toldijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7227.

Plaats een reactie