Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zelhem vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Zelhem? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zelhem!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zelhem-7021

Vloerverwarming laten leggen in Zelhem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, gang. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, PVC, parket, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zelhem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming experts nabij Zelhem

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok delen we bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zelhem.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Zelhem

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zelhem

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zelhem.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een duurzame wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zelhem liggen rond de €1025,00 tot €1850,00. De exacte kosten hangen af van allemaal aspecten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zelhem (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €805
25 m2€900 – €1350€1025 – €1450
45 – 50 m2€2200 – €2900€2650 – €3300
60 m2€3700 – €4350€4150 – €4850
85 m2 +€5200 – €5700€5750 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zelhem? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hummelo, Halle en Laag-Keppel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Bronckhorst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zelhem?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.150 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door het type installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zelhem, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7020, 7021.

Plaats een reactie