Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hummelo vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Hummelo? Het is een zuinige manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform ontdek je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hummelo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hummelo-6999

Vloerverwarming laten leggen in Hummelo

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Op die manier weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals parket, tegels, PVC, vinyl, linoleum, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hummelo zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Hummelo

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna vind je meer informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Hummelo.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Vaillant, Bosch, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hummelo

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hummelo

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hummelo.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een duurzame wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hummelo variëren tussen de €1225,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hummelo (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€765 – €785
25 m2€950 – €1325€1075 – €1550
40 m2€2325 – €2750€2600 – €3350
65 – 70 m2€3700 – €4475€4100 – €4775
80 – 90 m2€5250 – €5800€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloertypes werken minder goed. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bieden we overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hummelo? Hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Hoog-Keppel, Gaanderen en Drempt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Bronckhorst kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hummelo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.275 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hummelo, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6999.

Plaats een reactie