Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vorden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Vorden? Het is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vind je handige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Vorden!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-vorden-7251

Vloerverwarming laten leggen in Vorden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, laminaat, tegels, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Vorden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Vorden

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. Hieronder vind je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vorden.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vorden

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Vorden

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vorden.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vorden kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2500,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vorden (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€765 – €780
20 – 25 m2€825 – €1300€975 – €1600
40 – 50 m2€2225 – €2850€2675 – €3200
70 m2€3800 – €4350€4025 – €4875
90 m2 +€5175 – €5700€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna verstrekken we in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vorden? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Barchem, Hengelo en Wichmond.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vorden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vorden, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7250, 7251.

Plaats een reactie