Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tripscompagnie vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Tripscompagnie? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tripscompagnie!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-tripscompagnie-9633

Vloerverwarming laten leggen in Tripscompagnie

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zodoende weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, laminaat, tapijt, vinyl, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Tripscompagnie zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Midden-Groningen en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming specialisten regio Tripscompagnie

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In onderstaande opsomming bieden we nuttige informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tripscompagnie.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Tripscompagnie

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Tripscompagnie

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Tripscompagnie.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2023

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tripscompagnie komen uit tussen de €925,00 tot €2150,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allerlei werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tripscompagnie (update vrijdag, 1 december 2023).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€770 – €805
20 – 25 m2€875 – €1350€950 – €1550
50 m2€2225 – €2850€2700 – €3325
60 m2€3850 – €4475€4000 – €4800
85 – 90 m2€5200 – €5675€5500 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Tip: enkele afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bekijk je in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tripscompagnie? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Steendam, Noordbroek en Siddeburen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Midden-Groningen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.midden-groningen.nl). Voor duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Tripscompagnie?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type model (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tripscompagnie, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 december 2023
Postcodegebied: 9633.

Plaats een reactie