Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Olburgen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Olburgen? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vertellen we je praktische informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Olburgen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-olburgen-7225

Vloerverwarming laten leggen in Olburgen

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, vinyl, laminaat, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Olburgen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals het adres van de woning, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Olburgen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. Hieronder check je meer informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Olburgen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Olburgen

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Olburgen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Olburgen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een voordelige manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Olburgen liggen op gemiddeld €1000,00 – €1825,00. De precieze kosten worden bepaald door diverse facetten. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Olburgen (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€760 – €810
20 m2€850 – €1225€1150 – €1650
45 m2€2300 – €2775€2600 – €3350
70 m2€3750 – €4475€4125 – €4750
90 m2 +€5150 – €5750€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder lees je kort en bondig praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Olburgen? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Baak, Bronkhorst en Steenderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Olburgen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Olburgen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7225.

Plaats een reactie