Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vierakker vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Vierakker? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bekijk je nuttige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vierakker!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-vierakker-7233

Vloerverwarming laten leggen in Vierakker

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, gang, toilet, badkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, PVC, tapijt, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vierakker alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Vierakker

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vind je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vierakker.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, Warmup, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Vierakker

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Vierakker

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Vierakker.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vierakker kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2225,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke onderdelen die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vierakker (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€765 – €785
20 – 25 m2€875 – €1300€1025 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2875€2650 – €3375
60 m2€3800 – €4400€4100 – €4900
90 m2 +€5150 – €5725€5700 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Belangrijk: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vierakker? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Toldijk, Wichmond en Bronkhorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Bronckhorst heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Vierakker?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vierakker, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7233.

Plaats een reactie