Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baak vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Baak? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal delen we alles over de actuele soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Baak!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-baak-7223

Vloerverwarming laten leggen in Baak

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, PVC, parket, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Baak vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Baak

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Baak.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Baak

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Baak

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Baak.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een goedkope manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Baak liggen rond de €1050,00 – €2125,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baak (update vrijdag, 12 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€765 – €795
20 – 25 m2€850 – €1225€1050 – €1600
40 m2€2250 – €2850€2500 – €3300
65 m2€3725 – €4450€4100 – €4725
90 m2 +€5225 – €5725€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok vind je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baak? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Almen, Rha en Harfsen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Bronckhorst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Baak?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baak, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7223.

Plaats een reactie