Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steenderen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Steenderen? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina vertellen we je alles over de diverse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Steenderen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-steenderen-7221

Vloerverwarming laten leggen in Steenderen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, tegels, laminaat, PVC, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Steenderen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming specialisten regio Steenderen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is hangt af van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Steenderen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum0Steenderen

  Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Steenderen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Steenderen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Steenderen liggen rond de €1150,00 – €2200,00. De precieze kosten worden bepaald door meerdere onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steenderen (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€765 – €810
25 m2€825 – €1275€1075 – €1600
50 m2€2225 – €2900€2550 – €3350
65 – 70 m2€3800 – €4475€4200 – €4825
80 – 85 m2€5250 – €5675€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok check je stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steenderen? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Harfsen, Baak en Kring van Dorth.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Bronckhorst kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Steenderen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steenderen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7220, 7221.

Plaats een reactie